ciasteczka

Ciasteczka robione z płatków owsianych, kokosa i cukrowego syropu. Nazwa ciasteczek pochodzi od Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC). Legenda głosi, że przepis na nie został wymyślony w taki sposób, aby ciasteczka te przetrwały bez problemu długą podróż z Australii do żołnierzy ANZAC walczących w Europie.

To drobne rogaliki, w sam raz na jeden kęs, upieczone z kruchego ciasta. W środku kryje się nadzienie różane. Bywa, że ciężko powstrzymać się przed sięgnięciem po nastepnego, i następnego, i następnego...

Nie wiadomo kto pierwszy stworzył ten słodki przysmak. Czy Francuzi, czy Anglicy, czy też włoski kucharz w szwajcarskim mieście Meringen (angielska nazwa bezy to meringue). Jedno jest pewne. Mamy bezy w swojej ofercie. Piękne, białe, słodkie i chrupiące.

Te włoskie ciasteczka z Toskanii swój urok zawdzięczają podwójnemu pieczeniu. Są dzięki temu kruche i chrupiące. Grubo siekane migdały dodają im szlachetności. Dobrze smakują zanurzone w kawie, a nawet w winie.

To z pozoru zwyczajne kruche ciasteczka zanurzone w czekoladzie, ale dobrze upieczone kruche ciasteczka mają swoją moc! Spróbujcie tych z Mecyi Sądeckich.

To nie tylko ciastka z rodzynkami, ale same w sobie mają smak suszonych w słońcu, aromatycznych rodzynek. Delikatne, lekkie i dobrze wypieczone, co sprawia, że nie tylko świetnie smakują, ale i przyjemnie się je chrupie.

Małe ptysie z kremem waniliowym. Lekkie, puszyste i niezwykle smakowite. Ciężko przestać je jeść. Niektórzy nazywają je "małymi pączkami".

To ciastka bez dodatku cukru. Ich słodycz pochodzi z tego co natura dała, jest więc także i aromatyczna i smakowita. Banany, rodzynki, suszone śliwki i orzechy, a wszystko spajają zdrowe owsiane płatki górskie. Wyśmienita słodka przekąska, ale i może coś na zdrowe szybkie śniadanie.

« poprzednia 1 następna »
powrót do kategorii produktów