ciasta sezonowe

Kruche ciasto, mnóstwo borówek i beza. Tak powinno wyglądać ciasto borówkowe.

Czy mleczny koktajl truskawkowy można ugryźć? Nasz koktajl truskawkowy można, choć i tak rozpływa się w ustach.

Tarta z nadzieniem z kwaśnej śmietany i świeżymi plasterkami truskawek. Naszym zdaniem idealne połączenie. Waszym chyba też, sądząc z zainteresowania tą propozycją.

Jedno z ciast, które najlepiej smakuje jesienią i zimą. To nasza wariacja na temat Linzer Torte, tradycyjnego ciasta świątecznego, pieczonego w Austrii, Węgrzech, Szwajcarii i Niemczech. Przepis na oryginalną tartę z Linz, pochodzący z 1653 r. jest najstarszym zapisanym przepisem na ciasto. Nasz linzer, to bardzo korzenny wypiek, w którego skład wchodzą między innymi cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, a smaku dodaje konfitura porzeczkowa.

Ciasto jogurtowe ze świeżymi i dojrzałymi śliwkami węgierkami. Ciasto jest nasączone sokiem z pomarańczy. Dzięki temu staje się bardzo delikatne i wilgotne. Idealne do popołudniowej herbatki.

Dopieszczona receptura, najlepsze składniki i pieczołowite wykonanie. Złociste, pulchne i z mnóstwem nadzienia różanego. Smażymy je w każdy tłusty czwartek, czyli raz w roku. Warto poczekać.

Chrust znany także jako faworki, chruściki, kreple. Delikatne i chrupiące. Najlepiej smakują kiedy są świeże. Nie przegapcie zatem okazji, bo smażymy je tylko raz w roku, tak jak pączki w tłusty czwartek.

« poprzednia 1 następna »
powrót do kategorii produktów